Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lavendelmoussebakelser på mandelbotten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa goda bakelser passar utmärkt som både fika och dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt. Vispa upp den med elvisp och rör i ägget. Fördela mandelsmeten i 4 silikonformar av muffinstyp. Grädda dem i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt bottnarna svalna helt.
  3. Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden lätt i en skål och vispa upp kesellan i en annan skål. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Rör ner det i chokladen. Vispa i chokladen så att gelatinbladet smälter helt. Vispa den smälta chokladen i en tunn stråle i grädden och vänd ner kesellan.
  4. Stöt lavendelblommorna i en mortel till ett grovt pulver och rör ner det i smeten. Häll smeten över mandelbottnarna och låt bakelserna sätta sig i kylen i minst 3 timmar. Ta ur bakelserna ur formarna och garnera med färska bär och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.