Dessa goda bakelser passar utmärkt som både fika och dessert.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan grovt. Vispa upp den med elvisp och rör i ägget. Fördela mandelsmeten i 4 silikonformar av muffinstyp. Grädda dem i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt bottnarna svalna helt.
- Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden lätt i en skål och vispa upp kesellan i en annan skål.
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Rör ner det i chokladen. Vispa i chokladen så att gelatinbladet smälter helt. Vispa den smälta chokladen i en tunn stråle i grädden och vänd ner kesellan.
- Stöt lavendelblommorna i en mortel till ett grovt pulver och rör ner det i smeten. Häll smeten över mandelbottnarna och låt bakelserna sätta sig i kylen i minst 3 timmar. Ta ur bakelserna ur formarna och garnera med färska bär och mynta.
Publicerat den
7 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar