En ton av Provence i sockerkaksmuffinsen är härligt. Ljuvligt doftande muffins!
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt i en rymlig skål. Rör ned yoghurt, olja och avsvalnat Bregott. Blanda mjöl, bakpulver och hackad choklad i en annan skål. Rör ned mjölblandningen i sockersmeten. Smeten ska bli tjock. Klicka ut smeten i pappersformar som helst ställs i en muffinsplåt.
- Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter. Vispa gärna lite grädde och blanda med Kesella och spritsa på de avsvalnande muffinsen.
- Tips:
Lavendelsocker finns specialaffärer - men du gör det lätt själv genom att köpa en påse lavendelblommor och mixa 1 tsk lavendelblommor med 2 dl socker i mixer eller matberedare.
Publicerat den
3 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Muffinsen skal helst ätas samma dag som de bakas. Dagen efter är de hårda. Doftade gott när de bakades, men hade inte någon speciell smak. Ska nog mycket lavendel i. Inte min "cup of thee". Får bara en stjärna av mig själv.