Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax bakad i parmesan- och citronvinägrett och räkor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Buffé recept som är helt fantastiskt gott, finns i Allt Om Mat.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150° Här används samma goda vinägrett till bakning av laxen och till räkorna. Allt kan förberedas dagen före. Skala räkorna Blanda olja, citron och parmesan ost till dressingen. Lägg laxen på plåtar med bakplåtspapper. Salta och bred hälften av dressingen över laxen. Blanda ihop en örtblandningen av honung, peppar, och finhackade örter. blanda örtblandnignen samt resten av dressingen med de skalade räkorna och ställ kallt. Tillaga laxen mitt i ugnen till innertemperatur 55°, ca 30 min. Kyl snabbt och förvara sedan laxen i kylskåp tills det är dags för servering. Häll dressingen med räkorna på laxen vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.