Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax och räkgratäng på spenat och lökbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Färskpotatis och sallad är gott till gratängen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr. Ansa och strimla purjolöken. Ansa spenaten. Hetta upp matfettet i en stekpanna och fräs löken blank och smidig utan att den får färg. Låt spenaten fräsa med tills nästan all vätska fått koka in. Salta och peppra och krydda med chilikrydda. Fördela blandningen i en smord ugnsform. Skala räkorna och ta undan några till garneringen. Blanda bearnaisesås, crème fraiche, dill och ost. Häll lite av såsen på spenatblandningen. Putsa laxen och placera på spenatbädden. Fördela räkorna ovanpå och runt om. Bred ut resterande sås över laxen och spenaten. Gratinera i ugnen mitt 18 - 20 min, eller tills gratängen fått fin färg. Täck med folie om det behövs. Ta ut och garnera med räkor, citron och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.