Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagat här är en god lax som vi gjorde i går. Hur enkelt som helst och perfekt till vardags när man inte hinner eller orkar greja för mkt i köket men ändå vill äta gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar. och dill .Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. Ta ut formen ur ugnen och strö över räkorna.
  2. Servera med potatis, alt. ris och garnera gärna med citronskivor.

Liknande recept

Kommentarer (28)

  • anluk 25 november 2010

    Supergott och så enkelt att göra. Barnen och vi vuxna gav full pott allihop. Kommer granterat göras igen:) Toppbetyg.

  • halen6966 26 november 2010

    Tack!! och så kul att Ni tyckte det var gott! Mvh Helén

  • Diora_1 15 januari 2011

    Verkligen jättegott! Gick hem både hos gubben och mormor :) Kommer lätt göras igen!

  • halen6966 15 januari 2011

    Tack för kommentaren och jätte kul att Ni tyckte om detta recept! Mvh Helén Ankar

  • vedrana 20 januari 2011

    Rätten var underbar men min sås skar sig. Har jag haft den för länge i ugnen??

  • halen6966 20 januari 2011

    Oj då! Jag vet inte varför. Jag har gjort detta flera gånger utan att den skurit sig. Hoppas att det gick ´å äta!! Mvh Helen

  • vedrana 20 januari 2011

    Allt åts upp ;-) Jag hade rätten något längre i ugnen än du men nästa gång ska jag minska på tiden. Tack för ett bra recept!!

  • halen6966 5 mars 2011

    Kul att Ni tyckte att det var gott! Mvh Helén

  • [email protected] 19 maj 2011

    jag bor i usa och kan tyvärr inte hitta cantadou färskost. kan du tänka på ett alternativ?

  • evaallison 19 maj 2011

    Jag bor också i USA, och jag tänker att färskosten låter som Boursin.

  • zohre 9 juni 2011

    Supergott och så enkelt att göra !

  • gladbadanka 17 augusti 2011

    Hej! Låter som ett jättegott recept och ska absolut testa det i dagarna! Tänkte bara fråga ifall du hade laxen fryst och lade in den i ugnen direkt ifrån frysen eller om du lät den tina först? //Johanna

  • halen6966 18 augusti 2011

    Olika, men mest fryst. Jag tycker att lax i ugn är lika ok som färsk när man gör laxgratänger. Mvh Helen

  • shrin 28 september 2011

    Super gott! Fast jag glömde ägget. Men det här kommer lagas fler gånger så jag hinner prova med ägg oxå! :D

  • uppbot 4 oktober 2011

    Så jätte gott! Min man gillar inte fisk så mycke. Men detta tog han till och med som matlåda till jobbet dagen efter.

  • bitten56 22 oktober 2011

    Tack för ett recept på en underbar rätt. Vi hade pressad potatis, smörslungad sparris och citron till. En klar 5 : a.

  • dagmar07 26 november 2011

    Provade detta recept igår, enkelt att göra och så otroligt gott! Kommer att serveras många gånger hos oss!

  • lacroix 26 december 2011

    Smakade jättegott och var snabbt o enkelt att laga...

  • pullan21 16 januari 2012

    Som alla tidigare har sagt så var detta både gott och snabb att tillaga! Kommer att göra det här flera gånger!

  • Taru99 27 juni 2012

    Supergott

  • norbergs 29 juli 2012

    Gjorde detta då min mans släkt var här på besök. Alla tyckte att det var jättegott. Tack för ett mumsigt recept.

  • Jengus7428 9 december 2012

    Superenkelt och jättegott! :-)

  • Starlight-78 20 mars 2013

    Jättegott, men något hände med såsen som inte blev så "såsig" utan mer som äggröra i konsistensen....Använde laktosfri grädde om det kan ha med saken att göra?! Hur som helst, smaken var det inget fel på! :-)

  • Pappisen 7 augusti 2013

    Detta var inget jag kommer att göra igen.

  • Silversurfaren1 26 november 2013

    Ska lagas ikväll! :)

  • dag6 20 oktober 2014

    Mycket gott, ock enkelt. Från Trollmor.

  • jottan78 13 maj 2015

    Mycket gott!! Jag blandade även i vb-ost samt en hakv fiskbuljongtärning. Succé=)

  • Malan14 18 maj 2016

    Mycket gott, tack för ett väldigt bra och enkelt recept :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.