Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsmarinerad lax

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillad lax med smak av rosmarin.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda allt till marinaden. Lägg laxen i en plastpåse, häll över marinaden, knyt påsen, vänd om och se till att marinaden fördelas. Låt laxen ligga i marinaden i kylen i minst 1 timme, vänd påsen ett par gånger under tiden. Blanda gräddfil, creme fraiche och gräslök till såsen .Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Grilla laxen några minuter på varje sida. Servera med färskpotatis och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • mini_blau 6 juli 2008

    Detta recept har blivit en riktig favorit! Den har redan gjorts tre gånger denna veckan! Verkligen att rekommendera! MUMS!

  • miramamman 30 augusti 2008

    riktigt god var denna lax. kidsen har annars varit lite skeptiska men den här gillade alla. kommer att göra den fler gånger.

  • miramamman 30 augusti 2008

    riktigt god var denna lax. kidsen har annars varit lite skeptiska men den här gillade alla. kommer att göra den fler gånger.

  • The_mama97mia 3 maj 2009

    Idag äntligen blev det av att testa detta recept. Marinaden var fin, dock hade jag inte färsk rosmarin, blev en tsk torkad, tror att det blir mkt mkt godare med färsk ju. Barnen gillade smaken, men Albin drog ned betyget för han tyckte det var för mkt citronsmak.... Sammantaget blir det en fyra för oss tre här. Jag gjorde inte såsen till som du skrivit, jag tog gräddfil o hade i frusna provencalska örter, salt o peppar, o en gnutta citron även där. Det var jättegott. Blir nog till att testa fler ggr framöver, jag älskar lax o det är så tacksamt att grilla ju.

  • Heisjo 24 maj 2010

    Jättegott!! Jag använde mig av hel laxsida med skinn kvar, lättare att grilla utan att köttet fastnar på grillgallret. Var försiktig med citronen, det blir lätt för surt i såsen, jag använde knappt halva mängden och det räckte gott och väl. Det beror ju väldigt på storlek och hur mycket saft man kan få ur dem:-) Endast sallad och baguette till för vår del. Mums mums, kommer ätas fler gånger under sommaren!!

  • biggan1 17 maj 2012

    Så otroligt god marinad. Gjorde med sås från Grillad Lax med spännande potatissallad också från matklubben.

  • Amamatryd 21 juli 2012

    Detta är så gott! Jag körde dock in den i ugnen istället, ca 20 min på 200 grader har jag för mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.