Saftig lax med en marinad av chili, lime och ingefära som serveras med en ljuvlig avokadokräm med lite sting i sig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i en liten ugnssäker form så att den precis får plats. Häll på marinaden och låt stå.
- Dela, kärna ur och gröp ur köttet från avokadorna. Gaffelmosa eller mixa wasabi, limejuice och salt.
- Ställ in laxen i ugnen ca 15 minuter, tills den är klar.
Ös gärna med marinaden några gånger under tiden.
- Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. Skala gurkan och ansa blomkålen. Hyvla gurka och blomkål tunt med osthyvel eller mandolin.Rör ihop socker, risvinäger, limejuice, salt och peppar. Blanda med det hyvlade och strö sesamfröna över.
- Servera laxen med avokadokrämen, gurk- och blomkålssalladen och basmatiris.
Publicerat den
26 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar