Både kalla och varma såser beroende på om man kokar eller steker laxen. Varför inte testa Tartarsås till den stekta laxen! Så gott!!!
Instruktioner
- Äppelsås:
Kärna ur äpplet och skär det i bitar. Lägg det i en food processor tillsammans med bostongurkan. Häll i gräddfilen och kör såsen tills den blir slät.
- Citronsås till lax:
Blanda Kesella med pressad citron och citronskal. Smaksätt med salt och peppar.
Föredrar man tunnare sås kan man späda den med lite mjölk eller vatten.
- Tartarsås:
Lägg gräddfil, gräslök, pickles och lök i en food processor. Häll i grädde och senap och kör såsen tills den blir slät.
- Spenatsås:
Tina spenaten i en kastrull. Vispa ihop mjölk och vetemjöl och rör ner det i spenaten. Tillsätt buljong. Låt det koka i 3 minuter och smaksätt med salt, peppar och muskot. Rör i smöret strax före servering.
Publicerat den
23 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar