Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gourmetrulle med lax och räkor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den här frasiga gourmetrullen har jag bjudit på som förrätt många gånger. Det är en succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, grädde och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kastrullens botten. Låt svalna något. Tillsätt därefter äggen, ett i taget. Rör kraftigt med t ex en ballongvisp mellan varje ägg. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna c:a 30x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader c:a 20 minuter tills den fått färg och är lätt och luftig. Låt kallna. Stjälp upp på ett bakplåtspapper.
  2. Skala pepparoten och riv 2-4 msk på den fina sidan av rivjärnet. Vispa grädden hårt. Skala och hacka räkorna (spara några hela till garnering). Strimla laxen. Hacka dillen. Rör ner alla ingredienserna till fyllningen i grädden. Smaka av med salt och pepparot.
  3. Bred ut fyllningen över hela pannkakan. Rulla ihop den från långsidan till en rulltårta och skär upp den i c:a 12 bitar. Lägg upp och garnera med sallad, gurka, citron, cocktailtomater och dill.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Born61 18 januari 2010

    Den här förrätten gjorde succé hos oss och våra gäster. Kommer absolut och finnas med på fler bjudningar hos oss.

  • trulls 7 september 2013

    Supergod! kommer absolut att köra detta igen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.