Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpasta med spenat, ost och rostad mandel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämigt och krispigt samsas i denna smakrika och lättlagade rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i strimlor. Skålla och skala mandeln. Rosta mandeln i en torr het stekpanna tills den blir knaprig och fått fin färg. Ta upp och grovhacka mandeln. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret i en traktörpanna. Tillsätt spenat och låt fräsa med tills det mesta av vätskan kokat in. Rör i crème fraichen. Smula ner gorgonzola och tillsätt vinet. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda ner försiktigt laxstrimlorna i såsen och låt puttra ca 5 min under lock.
  3. Låt pastan rinna av och vänd försiktigt ner den i pannan. Strö över mandeln.
  4. Servera pastan med sallad och pressad citron.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annapanna82 5 mars 2011

    Den här pastan är verkligen galet god, jag gör den med jämna mellanrum och det brukar bli stående ovationer. Brukar ibland byta ut mandeln mot pinjenötter som jag också rostar i pannan. Rekommenderas varmt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.