Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med rökt lax

(5 kommentarer)  
Skriv ut

En lättgjord cheesecake som passar lika bra på ett buffèbord som till en entrèrätt eller som en liten kvällsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och rör om. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant. Ca 24 cm i diameter. Platta till ordentligt. Tärna den skinn och benfria laxen i små tärningar. Skala och finhacka lökarna. Finhacka dillen. Rör samman osten med creme fraiche. Tillsätt lax, lök och dill. Rör så att allt blandas väl. Smaka av eventuellt med lite salt och peppar. Bred laxröran över bottnen. Jämna till ytan. Lossa kanten och bred kaviar över laxröran. Garnera med citronbitar och dillvippor. Drick ett glas vitt vin eller ett glas svalt öl till.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mal 8 mars 2009

    Tog med mig denna rätten till ett knytkalas igår och alla var helt lyriska. Kanongod och jag gillade att jag slapp böket med gelatin och flera timmars kylning. Mycket uppskattad av mig och mina vänner! :D

  • Chyvero 4 april 2010

    Oj vilken god cheesecake, blev otroligt uppskattad på påskbordet i år.Kommer att bli en favorit i repris.Och så enkel att göra.

  • gds877 21 september 2011

    Denna var jättegod, även mina gäster njöt av den.

  • mexxi 23 december 2011

    Kan varmt rekommendera detta recept, den är verkligen god. Bjöd på denna som förrätt och den blev verkligen uppskattad.

  • Mirrebus1 22 juni 2017

    supergod :) Jag brukar dock ha mer lax...gör laxrosor :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.