Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med palsternacka och gravlax

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En god och festlig förrättscheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala palsternackan och skär den i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Sjud ca 8 min eller tills palsternackan är mjuk.
  2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ta upp dem och smält dem i den varma gräddmjölken. Låt svalna något. Mixa sedan med osten till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  3. Klä en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med plastfolie. Häll i smeten och ställ kallt ca 5 timmar. Stjälp upp och ta bort folien.
  4. Skär i tårtbitar och garnera verje bit men en skiva gravad lax och ärtskott. Det blir fint till.
  5. Gott till är lite senapssås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.