Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön rulle

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Läcker rulle med spenat som fylls med lax. "Rulltårta" på nyttigt vis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna ca 30x40 cm med smort bakplåtspapper.
  2. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna med saltet till ett fast skum. TIllsätt sedan en äggula, i taget och fortsätt vispa. Tillsätt mjöl, yoghurt, sesamfrön och hackad spenat, blanda (vispa inte) ihop till en jämn smet.
  3. Häll smeten i långpannan och grädda den mitt i ugnen i ca 15 minuter. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper eller en bakduk. Dra av gräddningspapperet och låt svalna.
  4. Blanda ihop philadelphiaost med yoghurten. Bred 2/3 av blandningen över kakan. Lägg på laxen och bred på resten av yoghurtblandningen. Strö över hackad dill. Rulla ihop till en rulle.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.