Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och färskostöverbakad lax med stenbitsromsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket snabb, enkel och god rätt! Bjud stenbitsromsås, limeklyftor, pressad potatis och en sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla och stek bacon i en het panna. Häll av det överflödiga fettet och låt baconet svalna.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skölj och torka av fisken. Lägg fiskbitarna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.
  4. Blanda ihop philadelphiaosten med det svalnade baconet. Smaksätt blandningen med citronpeppar, lite salt och ev. peppar.
  5. Lägg röran ovanpå fisken. Ställ formen i ugnen på 175ºC i ca 10 minuter.
  6. Gör under tiden i ordning romsåsen. Rör ihop crème fraîche med stenbitsrom och limesaft. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Pressa potatisen och servera den med fisken så fort denna är klar. Fisken är färdig när ytan har fått en gyllenbrun färg

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • memle 6 februari 2009

    Låter jättegott, ska bli spännande att prova!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.