Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker terrine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker terrine som passar på buffébordet Serveras tillsammans med löjrom, souvasrökt ren eller rökt lax Förbereds dagen innan den ska serveras

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna potatisen. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten cirka 10 minuter.
  2. Vispa ihop hälften av philadelphiaosten med créme fraiche. Hacka dill och gräslök. Värm upp resten av osten och smält med gelantinbladen.
  3. Vänd i potatisen, créme fraicheblandningen, västerbottenosten, örterna. Salt och peppra. Häll upp i en form och låt stelna i kyl över natten.
  4. Finhacka rödlök och gräslök till garnering. Blanda löjrom med citronsaft och rapsolja, salta och vitpeppra.
  5. Bryn souvasköttet hastigt i en stekpanna och servera tillsammans med terrinen. Eller rökt lax. Servera romen till
  6. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.