Den här frasiga gourmetrullen har jag bjudit på som förrätt många gånger. Det är en succé.
Instruktioner
- Koka upp vatten, grädde och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kastrullens botten. Låt svalna något. Tillsätt därefter äggen, ett i taget. Rör kraftigt med t ex en ballongvisp mellan varje ägg.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna c:a 30x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader c:a 20 minuter tills den fått färg och är lätt och luftig.
Låt kallna.
Stjälp upp på ett bakplåtspapper.
- Skala pepparoten och riv 2-4 msk på den fina sidan av rivjärnet.
Vispa grädden hårt.
Skala och hacka räkorna (spara några hela till garnering).
Strimla laxen. Hacka dillen. Rör ner alla ingredienserna till fyllningen i grädden.
Smaka av med salt och pepparot.
- Bred ut fyllningen över hela pannkakan. Rulla ihop den från långsidan till en rulltårta och skär upp den i c:a 12 bitar.
Lägg upp och garnera med sallad, gurka, citron, cocktailtomater och dill.
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här förrätten gjorde succé hos oss och våra gäster. Kommer absolut och finnas med på fler bjudningar hos oss.
Supergod! kommer absolut att köra detta igen