Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

4 såser till lax

 
Skriv ut

Både kalla och varma såser beroende på om man kokar eller steker laxen. Varför inte testa Tartarsås till den stekta laxen! Så gott!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äppelsås: Kärna ur äpplet och skär det i bitar. Lägg det i en food processor tillsammans med bostongurkan. Häll i gräddfilen och kör såsen tills den blir slät.
  2. Citronsås till lax: Blanda Kesella med pressad citron och citronskal. Smaksätt med salt och peppar. Föredrar man tunnare sås kan man späda den med lite mjölk eller vatten.
  3. Tartarsås: Lägg gräddfil, gräslök, pickles och lök i en food processor. Häll i grädde och senap och kör såsen tills den blir slät.
  4. Spenatsås: Tina spenaten i en kastrull. Vispa ihop mjölk och vetemjöl och rör ner det i spenaten. Tillsätt buljong. Låt det koka i 3 minuter och smaksätt med salt, peppar och muskot. Rör i smöret strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.