Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vacker fisksoppa med fänkål, curry och saffran

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakkamraterna saffran och fänkål gör den här goda vardagssoppan extra festlig. Soppan toppas med frasiga örtkrutonger med citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlöken. Skär fänkålen i strimlor, skär bort den hårda mittbiten. Fräs löken i olja i en kastrull på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt curryn, saffranet och fänkålen och fräs i 30 sekunder till. Häll på buljong och mjölk och koka i 5 minuter. Blanda grädden med majsstärkelse och vispa ner i soppan. Koka upp igen.
  2. Bryt eller skär brödet i 1-2 cm stora bitar. Stek bitarna gyllenbruna i smör i en stekpanna. Blanda ner färska örter, citronskal och chiliflakes.
  3. Dela tomaterna och lägg dem i soppan tillsammans med fisken. Dra av från värmen och låt stå ca 3 minuter tills fisken är färdig. Smaka av med citronsaft, salt och chiliflakes.
  4. Servera soppan i djupa skålar/tallrikar och toppa med de frasiga citronkrutongerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.