Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och avokadotimbal

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vacker och festlig förrätt med lax och räkor. Rätten kan förberedas i god tid och förvaras i kylen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla tomaterna genom att doppa dem snabbt i kokhett vatten, skala och skär dem i små tärningar (ca 5 mm). Skala, kärna ur avokadon och skär köttet i samma storlek som tomaterna.
  2. Blanda avakado- och tomatköttet med citronsaft, olivolja, salt och peppar. Låt stå och dra. Skär laxen i 1 cm stora tärningar.
  3. Örtdressing: Mixa oljan med finhackade örter och smaka av med salt, peppar och citron.
  4. Fyll fyra runda kakmått , ca 4-5 cm i diameter, med avokadoröran. Tryck till och lägg sedan på laxen. Garnera med räk- eller kräftskjärtar, dill, sallat, cocktailtomater och örtdressing.
  5. Har man inga kakmått kan man göra timbaler i plastmuggar. Börja då med laxen och lägg på därefter avokadoröran. Stjälp upp och garnera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.