Så enkelt men så lyxigt! Underbara smaker som samsas i en och samma rätt.
Instruktioner
- Skär laxen i lagom stora kuber och skala räkorna. Lägg i en skål och blanda runt med saften från limen, chilisås och lite salt. Låt gärna stå en stund i kylskåp och dra i marinaden.
- Hacka lök och vitlök och strimla citrongräset. Fräs allt i några matskedar olja tillsammans med ingefäran. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen, låt allt koka ihop i ca 15 minuter. Sila bort alla bitar och tillsätt kokosmjölk, saften från en lime och currypasta. Smaka av med salt. Låt allt sjuda en stund.
- Trä fiskbitarna och räkorna på spett och grilla på utegrillen eller i ugnen i 8-10 minuter beroende på hur stora fiskbitarna är.
- Servera spetten till den varma soppan. Lägg i en klick yoghurt och toppa med färska korianderblad.
Publicerat den
21 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar