Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och rotfruktspytt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Använd dina favoritgrönsaker och skär ner dem till en god pytt. Dessutom ett perfekt sätt att ta tillvara på rester!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela majskolven i mindre bitar. Koka potatisen med skalet på tills de är nästan klara, lägg i majsen när 5-10 minuter återstår. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Skär potatis, lax och sparris i bitar. Hacka löken grovt. Skär zucchinin och morötterna i tärningar. Fräs sparris, morötter och lök i smör i en rymlig stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt potatis, zucchini, och majs efter halva tiden.
  3. Stek laxen i smör i en annan stekpanna ca 3 minuter, balnda ner laxen i pytten. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Blanda ihop ingredienserna till såsen och servera tillsammans med pytten. Garnera med dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.