Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Paj med en fyllning av sparris, kallrökt lax, kesella, fransk senap, ägg och grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pajdeg: Blanda hastigt ingredienserna till degen. Kavla ut degen tunt, klä en pajform och skär bort överflödig deg (kan användas till galler). Nagga botten med en gaffel och ställ in formen i frysan ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Förgrädda pajskalet i 5-7 minuter direkt från frysen. Kanterna halkar inte ner så mycket om man gör så. Du kan också lägga ett bakplåtspapper i botten på pajskalet och fylla på med torkade gula ärter och sedan förgrädda. Därefter är det bara att lyfta upp papperet med ärterna.
  4. Koka sparrisen i lättsaltat vatten, ca 2 minuter.
  5. Skär hälften av laxen i tärningar och blanda med resten av ingredienserna. Salta och peppra. Fördela sparrisen i pajskalet och häll blandningen över. Grädda i ca 35 minuter.
  6. Låt svalna, garnera med sallad och resten av laxskivorna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • hanlof 16 november 2008

    god Paj

  • petrissa 16 maj 2011

    Mums! Kanongod paj! Mild och fin smak. Gillar verkligen idén med att ha kesella i äggsmeten, det kändes fräscht! Jag hade 2 knippen sparris i och serverade all lax till istället för att ha hälften i pajen. Dock blev pajskalet lite degigt men det beror nog på att jag inte kavlade ut degen som det stod i receptet utan bara tryckte ut den i formen. Så den blev nog lite för tjock. Men den var verkligen jättegod ändå! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.