Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och squashgratäng

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Det här receptet har jag fått av min granne. Det är en räddare i nöden. Om man inte vet vad man ska bjuda på, så går det här alltid hem med bravur!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.Skölj,skala och tag bort kärnhuset i squashen och riv den grovt. Skala och hacka löken,fräs den mjuk i olja utan att den tar färg. Pressa ned vitlöken i squashen,blanda ned detta i löken och fräs ytterligare några minuter Slå över vinet och låt det koka in nästan helt. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsfast form. Häll över squashröran och strö den rivna osten över alltsammans. Gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Servera med kokt potatis, tomat och citron.
  3. Gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • millan46 2 september 2009

    Hej, gjorde denna gratäng idag. Hade inte Lax hemma utan bytte ut den till Pangasius, kryddade lite extra med fiskkrydda o lite fond. Detta blev otroligt gott. Tack för ett fint recept

  • 72gurkan 3 april 2011

    Jättegott! Hade inte tillräckligt med vitt vin pressade ner lite citronsaft i stället. Skippade vitlöken smakade av med lite flytande fiskfond. Riktigt gott snabbt och smidigt!

  • CoachEvA 12 augusti 2014

    Oj så god,Jag har även provat att använda musselsquach och bytt det vitavinet mot 3 msk japansk soja, en chili och saften från en halv lime och blandat det i creme frachen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.