- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Det här receptet har jag fått av min granne. Det är en räddare i nöden. Om man inte vet vad man ska bjuda på, så går det här alltid hem med bravur!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.Skölj,skala och tag bort kärnhuset i squashen och riv den grovt.
Skala och hacka löken,fräs den mjuk i olja utan att den tar färg.
Pressa ned vitlöken i squashen,blanda ned detta i löken och fräs ytterligare några minuter
Slå över vinet och låt det koka in nästan helt.
Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Lägg laxfiléerna i en smord ugnsfast form. Häll över squashröran och strö den rivna osten över alltsammans.
Gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter.
- Servera med kokt potatis, tomat och citron.
- Gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Publicerat den
14 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej, gjorde denna gratäng idag. Hade inte Lax hemma utan bytte ut den till Pangasius, kryddade lite extra med fiskkrydda o lite fond. Detta blev otroligt gott. Tack för ett fint recept
Jättegott! Hade inte tillräckligt med vitt vin pressade ner lite citronsaft i stället. Skippade vitlöken smakade av med lite flytande fiskfond. Riktigt gott snabbt och smidigt!
Oj så god,Jag har även provat att använda musselsquach och bytt det vitavinet mot 3 msk japansk soja, en chili och saften från en halv lime och blandat det i creme frachen.