Förbered i god tid genom att blanda avsvalnad pasta och grönsaker med lax och räkor i långpannan. Häll på den varma såsen och gratinera allt i sista stund.
Instruktioner
- Ugn: 200 grader
- 1) Koka pastan enl anvisning på förpackning. Låt rinna av.
2) Skala räkorna och dela laxen i tärningar, ca 2 x 2 cm.
3) Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs löken blank och smidig i smör utan att den får färg.
4) Bryt av och kasta nedre delen på sparrisarna. Strimla sparris och sugar snaps. Koka allt i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola av i kallt vatten. Lägg undan lite till garneringen.
5) Blanda räkor, lax, purjolök, sparris och sugar snaps med pastan och häll ut i en smord långpanna.
Hit kan man förbereda.
- 6) SÅS: Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig i smöret. Tillsätt grädde, mjölk, vin, hummerfond, chilisås och färskost. Koka upp såsen och låt den sjuda i ca 3-5 min. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner dill.
7) Häll såsen över pastan i formen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen 20-25 min tills osten har fått fin färg.
8) Garnera med dill, sparris och sugar snaps. Servera gärna med sallad och bröd.
Publicerat den
24 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar