Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- & räkgratäng för många

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Förbered i god tid genom att blanda avsvalnad pasta och grönsaker med lax och räkor i långpannan. Häll på den varma såsen och gratinera allt i sista stund.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader
  2. 1) Koka pastan enl anvisning på förpackning. Låt rinna av. 2) Skala räkorna och dela laxen i tärningar, ca 2 x 2 cm. 3) Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs löken blank och smidig i smör utan att den får färg. 4) Bryt av och kasta nedre delen på sparrisarna. Strimla sparris och sugar snaps. Koka allt i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola av i kallt vatten. Lägg undan lite till garneringen. 5) Blanda räkor, lax, purjolök, sparris och sugar snaps med pastan och häll ut i en smord långpanna. Hit kan man förbereda.
  3. 6) SÅS: Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig i smöret. Tillsätt grädde, mjölk, vin, hummerfond, chilisås och färskost. Koka upp såsen och låt den sjuda i ca 3-5 min. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner dill. 7) Häll såsen över pastan i formen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen 20-25 min tills osten har fått fin färg. 8) Garnera med dill, sparris och sugar snaps. Servera gärna med sallad och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.