Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax från ugnen med broccoli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett snabbt och gott fiskrecepy som går att variera efter tycke och smak. Byt ut grönsakerna efter familjens favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina laxen enligt förpackningens anvisning. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Lägg broccolin, som inte behöver tina först, i en ugnssäker form. lägg laxen ovanpå. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan. Häll citronsaften på laxen och krydda med salt och peppar. Klicka på crème fraichen.
  3. Tillaga mitt i ugnen i 250 grader, 15-20 minuter. låt potatisen rinna av och pressa den gärna genom en potatispress.
  4. Servera laxen med den sparade citronhalvan skuren i skivor, pressad potatis, gurkstavar och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.