Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax i dillsås

(36 kommentarer)  
Lax i dillsås Lax i dillsås Lax i dillsås
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

En ruskigt god laxrätt som jag gör ofta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek purjolöken. Blanda i crème fraiche, grädde och hummerfond efter smak, själv brukar jag ta ganska mkt, häll i lite först och smaka av så du får lagom smak. Salta och peppra. Lägg i buljongtärningen. Låt koka ihop och smaka av igen.
  2. Skär laxen i ganska stora tärningar och lägg i såsen. Låt puttra några minuter. Klipp i dillen och låt det koka ihop.
  3. Servera med kokt potatis eller klyftpotatis.
  4. Jag gör alltid extra mkt sås, för tycker såsen är så god. Receptet funkar även med torsk eller kolja.

Liknande recept

Kommentarer (36)

  • bolliboll 23 januari 2008

    vad menar du med att laxen ska puttra i några minuter. Är den klar då , från djupfryst eller tinad eller vad. Salt,peppar ,purjo samt hummerfond Mängd?

  • liem 16 februari 2008

    Det här kommer jag att göra fler gånger, barnen tyckte det var jättegott. liem

  • TweetyPie 25 februari 2008

    Det här låter gott! Märker att ditt namn återkommer en hel del när jag är o letar recept! Tack för att du delar med dig av så mycket gott!

  • Majvivan 8 mars 2008

    hej! jättegott! min man gav högsta betyg på detta recept. /Majvivan

  • enAnnan 11 mars 2008

    Väldigt god, mild och len smak. Vi åt med kokt potatis och broccoli till. Gott :)

  • mariaefors 13 mars 2008

    Den godaste fiskrätt jag nånsin smakat! Min man, som inte är så förtjust i fisksmak, gav högsta betyg åt den! Jag slängde även ner en halv Musta Pekka ost (hos er i Sverige liknande som Valios färskost med svartpeppar). Vi avnjöt den med pasta och sallad. Helt suveränt!

  • Lilljeppe 16 april 2008

    Supergod sås får jag säga. Tack för tipset Queenie

  • MilleH 17 april 2008

    Idag har jag provat denna rätt. Supergod!!! Använde lätt creme fraiche och mindre dill p.g.a. kräsna medlemmar i min familj, men det gick superbra och t.o.m. ungarna gillade det... Lagade potatismos till, mums!

  • Razzel 23 maj 2008

    Tack för ditt laxrec. Jag är ingen älskare av lax men det här var supergott och det gick fort att tillaga.

  • Ebba 23 juni 2008

    Alla, från gamlamormor 90 år till barnbarnet 2 år, tyckte att det smakade mums! Försökte rädda undan lite till nästa dag, men tyvärr.....allt gick åt!! En klar favorit. Ebba

  • mammis 2 december 2008

    det här smakade bra, familjen samtyckte också

  • JennyV 5 december 2008

    En snabblagad och god rätt!! Hela familjen samtyckte och den kommer definitivt att lagas igen!

  • elmas 20 februari 2009

    Har lagat laxen idag och den var ljuvlig. Min dotter tog 2 portioner, hon älskade den.

  • majamia 18 mars 2009

    Tack för ett gott och enkelt recept! Jag tog 5 dl lätt creme fraish 15% och 5 dl mjölk 3% och redde med lite majsena och det blev toppen. Hade heller ingen hummerfond så det fick bli kycklingfond och 1 fiskbuljongstärning, gick bra det med. Enkelt och gott!

  • pyttan53 14 maj 2009

    Mycket god fiskrätt. Hela familjen gav den högst poäng. Såsen var så god Den här rätten ska lagas igen.

  • jesserlis 20 juli 2009

    Tack så mycket för ett toppenbra recept. Alla i familjen äter massor, jag har lagat det här två gånger på några veckor. Jag ger fem stjärnor.

  • smartasandra 20 januari 2010

    Hur gott som helst!

  • snyggast 3 mars 2010

    Jätte gott, jag hade ingen hummerfond så det blev kycklingfond här oxå som jag såg någon annan skrev

  • yoggi33 15 maj 2010

    Jättegott!

  • stunberg 30 augusti 2010

    Jättegott, men salta inte innan buljongen. Det gjorde jag o det blev inte bvra. Fick späda med mer grädde. Jag hällde även i lite räkor som jag hade i frysen. Alla åt! En bra vardagsrätt som sparas i min kokbok... ger en trea

  • essa7 13 januari 2011

    Jättegott och mycket omtyckt av barnen som är eller snart är tonåringar alla tre. Detta återkommer här hemma!

  • Starlight-78 13 januari 2011

    God och lättlagad vardagsmat, kommer göras igen här hemma.

  • mikaelayr 4 mars 2011

    Ett toppenrecept! Snabbt, enkelt o jättegott!

  • carolo76 19 mars 2011

    Jättegott trots att jag uteslöt grädde, använde röd mjölk i stället!

  • elisabeth1967 20 maj 2011

    Denna rätt är precis vad man behöver en fredag, snabbt och lätt och supergod, måste ge receptet en femma, hälsningar en arbetande kvinna med hungrig familj

  • stulle 4 november 2011

    Jättegott :) Blir fler gånger! Tack för ett bra recept

  • goaerika 20 november 2011

    Hej! Denna goda lax var en uppskattad rätt i familjen. Ska göras flergånger, Tack för gott recept goaerika

  • frokeneva 14 februari 2012

    Supergott!

  • katbeghan 6 mars 2012

    Denna rätt var vår middag i kväll. Min man och dotter tyckte den var lite godare än vad jag tyckte. Men de gav den en 4. Jag ger själv en 3'a. Men totalt blir det en 4. Ett stort plus då den är mycket lätt-lagat. Tack för receptet! Lägger med en bild på vår middag...

  • Linda-77 10 oktober 2012

    Underbart god, hela familjen älskade denna rätt, kommer att göras många gånger...

  • PiRo 17 november 2012

    Supergod, kommer att göra denna många gånger. Jag använde fryst dill, gick superbra. Jag håller med om att man ska göra mycket sås.

  • Mia1980 17 januari 2013

    Jättegod laxrätt som är lätt att laga och uppskattades av alla i familjen. Detta kommer jag göra många gånger framöver! Tack för ett bra recept!

  • momma45 17 mars 2013

    Den här rätten var så god och lättlagad. Jag serverade den i går till middag och alla (från 14 - 68 år) tyckte den var jättegod så mitt tips är att gör mycket så den räcker. Jag lyxade till den med att lägga i lite räkor på slutet. Den hamnar bland favoriter i min kokbok.

  • Norrland62 24 oktober 2013

    djäkligt gott,blir absolut fler gånger av denna underbara rätt :)

  • dag6 18 januari 2014

    Mycket gott, kommer att göra fler gånger. Tack för receptet. Från Trollmor.

  • saxa 15 januari 2016

    God men inget utstickande. Funkar en vardag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.