Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax i fin saffrans- och romsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En härligt solgul laxrätt med fin festsmak. Och jag får tjurigt äta något annat som vanligt p g a min laxallergi.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka schalottenlöken och strö ut den i en smord traktörpanna. Salta och peppra laxfilébitarna på bägge sidor. Placera fisken ovanpå löken.
  2. Värm vitt vin och smula i fiskbuljongtärningen. Häll vätskan över fisken i pannan. Sjud under lock 5 minuter eller tills fisken är genomkokt. Lyft försiktigt upp fisken och håll den varm.
  3. Vispa ned crème fraîche och saffran i vinspadet och låt såsen koka någon minut. Ta pannan från värmen och rör i kaviar och gräslök. Häll såsen över fisken och servera med nykokt tagliatelle eller potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • berggrenskan 17 juli 2009

    Tyvärr detta recept föll inte oss i smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.