Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax i ljuvlig sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Såsen bygger på hummerfond där smaken förstärks med lök, kryddor och vin. Laxen blir extra vacker av att brynas snabbt på ena sidan innan den puttrar färdigt i såsen. Så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten och hummerfond i en vid kastrull, gärna traktörpanna. Lägg i purjo, lök, lagerblad och kryddor och småkoka under lock 15-20 minuter. Sila buljongen och sätt den tillbaka på plattan. Häll i vinet och koka ihop tills ca 1,5 dl kvarstår. Späd med grädden och puttra ihop till lagom tjocklek. Smaka av. Bryn under tiden smör i en panna. Dela champinjonhattarna om de är mycket stora. Skär foten i småbitar och lägg i såsen. När smöret är brunt och hett lägger du i fisken med vackra sidan NER och bryner en kort, kort stund - bara så den får färg. Lägg fisken med den vackra, brynta sidan UPP i såsen. Låt champinjonhattarna eftersteka i fiskens stekpanna. Sjud laxen i såsen under lock i ca 3-4 minuter. Ta sen pannan av spisen. Rör ner smöret försiktigt vid sidan av fisken, lägg i champinjonerna och strö gräslök över.
  2. Servera med kokt eller pressad potatis och en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.