Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax i smördeg

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

God laxrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Skölj av fisken och lägg den i en skål. Gnid in marinaden på sidor av fisken. Täck skålen med plastfilm och ställ i kylskåp över natten.
  2. Blanda osten med pepparroten. Bred ostblandningen på mitten av smördegsplattan. Skär laxen i stora, tunna skivor och lägg på smördegen. Fördela ägg, purjolök och dill över laxen. Rulla samman som en rulltårta. Tryck till kanterna ordentligt så att inget gott rinner ut. Pensla med uppvispat ägg. Grädda efter anvisningarna på smördegspaketet.
  3. Sås: Blanda samman ingredienserna till såsen och ställ kallt till serveringen.
  4. Salsa: Blanda samman samtliga ingredienser och låt stå kallt till serveringen.
  5. Fördela salsan och såsen på tio assietter. Skär laxrullen i 10 bitar och lägg på assietterna. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.