Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax i thaikokossås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Medan riset kokar tillagas laxen, som har frisk citrussmak av lime och citrongräs samt hetta av chili.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka laxfilén. Skär den i portionsbitar.
  2. Ta bort de yttre bladen och skär av den torra toppen på citrongräset. Dela det i mindre bitar. Halvera och kärna ur chilifrukten. Riv skalet och pressa limen.
  3. Mixa citrongräs, chili och lime med kokosmjölk och chilisås i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt salt.
  4. Lägg laxfiléerna i en liten gryta. Häll över kokosmjölkmixen. Koka upp och sjud på svag värme ca 10 min. Strö över hackad koriander eller thaibasilika.
  5. Servera genast med ris och bönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.