Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lax av den vilda sorten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr. salta och peppra laxen. Lägg i en ugnssäker form. Blanda grädde, fond, lingonsylt, timjan och häll över laxen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.
  2. Servera med pressad potatis, och gärna en rödlöks och lingonmarmelad till (eller bara extra lingonsylt)
  3. Jag gjorde "såsen" i dubbel sats eftersom det gåt åt ifall man har pressad potatis till.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • ismo10 13 augusti 2008

    Detta är en kanonrätt. MUMS :)

  • Maahl 20 februari 2009

    Vi hade ris till. Verkligen supergott!

  • ThomasP 31 mars 2009

    Vilken härlig bild för en fiskare måste prova rätten för den ser god ut med //Mvh Thomas

  • hillan66 14 juni 2009

    Jättegod fiskrätt! En klar femma! Gör den gärna på färsk lax (ej fryst - tinad) då är den som godast!! mmmm :o)

  • tottemaja 8 juli 2009

    Jaa...blev inte alls så tokigt! Var lite skeptisk till lingonsylten men det blev riktigt gott. Hade vanlig ugnstekt potatis till. Kommer klart på vårat matbord igen!:)

  • wivson 28 januari 2010

    Fisken blev jättegod! Vi har gjort den i storkök här vid Solviks fhsk och den blev mkt uppskattad.

  • spaceylisie 4 februari 2010

    Något av det absolut godaste jag ätit i fiskväg!

  • knottis 10 september 2010

    Riktigt riktigt god! Har redan gjort den flera gånger men jag tänkte jag skulle skriva en kommentar. Såsen är helt underbar. Blir bra i matlåda också om det mot förmodan skulle bli något över. Plus för att det är så lätt och snabbt att göra.

  • JuneJ 4 februari 2011

    Så enkelt och så gott..... Såsen är "himmelsk". Bjudit på den vid flertal tillfällen och den har allltid blivit mycket uppskattad.

  • lisasegerdahl 16 februari 2011

    Mums! Ett par enbär pumpar upp viltsmaken ännu mer!

  • Liamsmamma 19 september 2011

    Göttigt....Ni måste PROVA!

  • Bullulla 8 januari 2012

    Tack för ett mycket gott recept! Är ingen van fisklagare men hade 10 pers på middag igår och det tyckte det var jättegott! Jag stekte dessutom kantareller och lade på laxen innan jag slog på såsen och satte in den i ugnen. Kan även nämna att rödlöksmarmeladen jag gjorde till blev succé!

  • Cindroses 11 februari 2012

    Supersmarrigt! Det här är det första receptet som får en femma av mig!

  • eva72 10 januari 2013

    Bra! Riktigt jäkla gott, lättlagat o bra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.