Lax Lorensberg

Ett gott recept på lax, lätt att tillaga.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: lax
Betyg (2 röster)
Antal personer
6 port
Lax Lorensberg

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Putsa laxfilén fri från ben. Dra ut dem som sitter inne i köttet med tång. Dela filén i fyra bitar.

Lägg bitarna med ryggsidan ner i en smord eldfast form. Gör ett snitt med en vass kniv längs med varje fiskbit, inte för djupt, så att det bildas en ficka. Fördela osten i fickan på laxbitarna. Pensla med olja och salta.

Sätt in laxen i ugnen och baka 8-10 minuter. Längre tid om laxbitarna är tjocka.

Koka sherryn med buljongtärningen tills hälften återstår. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare ett par minuter. Lägg i dillen. Häll såsen över laxen.

Servera med potatis eller ris.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Laxfilé, Gorgonzola, Olja, Salt, Sherry, Grönsaksbuljong, Crème fraiche, Dill, Smör
Visningar:
6131
Sparat:
84

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Falsk bearnaise
över 2 månader
Nigiri
över 2 månader
Hosomaki
över 2 månader
Uramaki
över 2 månader
Rökt majonnäs
över 2 månader