Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med bakpotatis och nyttig sås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel och god måltid för hela familjen. Smidig under tidspress.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Placera laxfiléerna i en ugnssäker form. Kör du potatisen i ugnen sätter du först in den då den kommer ta ca 50-60 min. Alternativet är mikron - hacka isåfall hål på alla sidor med en gaffel, lägg potatisen på en tallrik och in i mikron. Kör 5 min på varje sida tills potatisen är mjuk.
  2. Laxen kryddas med citronpeppar och alternativ även med franska örter. In i ugnen ca 15-20 minuter. Medan allt tillagas i ugnen, gör såsen. Blanda 1 msk dijonsenap, mer om du vill ha stark, med 250 g lätt kesella. Detta blir en nyttig och god sås. Kesellan kan även bytas ut med crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.