Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med couscouspaella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabblagad fiskrätt med härlig couscouspaella och smakrik tomatsås. Pärlcouscous brukar också kallas libanesisk couscous. Du kan även göra rätten med vanli couscous.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken till tomatsåsen. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt tomaterna och krossa dem med en sked. Pressa över vitlök och låt såsen koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och basilika.
  2. Koka couscousen med saffran i vatten enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner ärter och paprika skuren i små tärningar i couscousen. Skala räkorna och blanda ner dem.
  3. Stek laxbitarna i smör i en stekpanna några minuter per sida. Salta, peppra och pressa över citron.
  4. Servera fisken med couscouspaellan och tomatsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.