Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lax i alla olika former är ett säkert kort när det gäller middagar. Här gör vi en med fyllning av fetaost och vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram laxfiléerna och se till att de är tinade innan du skär en ”skåra” i varje filé. Lägg dem i en smord och ungsäker form, salta och peppra lite.
  2. Skär fetaosten i små bitar och mosa den sedan med en gaffel. Tillsätt crème fraichen och pressa i vitlöksklyftan. (Vill man ha mer smak av fetaosten så kan man ha i mer.) Smaka av med salt och peppar.
  3. Rör om allt väl och ha sedan i röran i varje skåra på filéerna. Lägg sedan på räkorna över laxen och röran. Stoppa in i mitten av ugnen och ha den inne i cirka 15 minuter. Laxen ska vara rosa inombords och rasa isär när man skär i den.
  4. Servera med sparris, rödlök och potatis (pressad). Blir det något över av fetaoströran så kan den serveras som kall sås till också, eller så gör du lite till av den.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • litemersmak 21 oktober 2011

    Tagit bort länk till blogg, tagit bort numrering, skrivit måttet före på ingredienserna.

  • Stevenson 27 oktober 2011

    JÄTTEGOTT!

  • Foan 4 januari 2012

    Mycket god och enkel rätt, har gjort den flera gånger :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.