Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med gorgonzolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Underbart gott och kalorisnålt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka 9 – 10 potatisar. Strimla 1 purjolök, skiva 1 fänkål och lägg i en ugnsform. Lägg 4 laxfiléer ovanpå. Krydda med salt, peppar och valfri örtkrydda. Tillaga i ugn 175 grader i ca 10 -15 min.
  2. Sås: Skala och hacka 1 schalottenlök, fräs i 1 tsk flytande margarin. Tillsätt 1 msk hummerfond, 2 dl vatten och 2 dl matlagningsgrädde. Låt koka i 5 min. Vispa ner 1 msk såsredning och 30 g gorgonzolaost, låt sjuda 2 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera laxen med pressad potatis, sås och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.