Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med kall sötsyrlig sås

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ugnsstekt lax med en fräsch sås gjord på yoghurt, morot och citron. Serveras med potatis och en god sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Riv citronskal och morot och blanda med yoghurten. Smaka av med salt, peppar och en liten nypa socker (sockermängden är beroende av hur mycket sötma moroten har). Låt stå kallt i ett par timmar (inte nödvändigt men smakerna smälter samman mer om såsen får stå ett tag).
  2. Lägg laxen i en form. Krydda med flingsalt, grovmalen svartpeppar, torkad oregano och några droppar olivolja. Ugnsstek i 200 grader ca 10 minuter.
  3. Servera med potatis och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.