Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med pepparrotscrème grönsaksströssel samt bulgur

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det är också gott att blanda philiadelphiaosten med dijonsenap och fylla laxen med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj en ugnsform (ca 25×30 cm) med smör. Skär laxfilé i 4 portionsbitar och skär en djup skåra på längden i varje bit. Lägg laxen i formen och krydda med ½ tsk salt och 1 krm vitpeppar.
  3. Mosa ihop philadelphiaost med pepparroten, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en liten skål. Fyll laxen med pepparrotscrème. Om allt inte får plats kan resten serveras vid sidan av.
  4. Skär zucchini och paprika i små tärningar (ca 5 mm) och fördela runt fisken i formen. Stek i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Koka bulgur. Skala och skär kålrabbi i stavar.
  6. Servera laxen med grönsaksströsslet, kålrabbistavarna, bulgurn och ev. pepparrotscrème vid sidan av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.