- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Det är också gott att blanda philiadelphiaosten med dijonsenap och fylla laxen med.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Smörj en ugnsform (ca 25×30 cm) med smör.
Skär laxfilé i 4 portionsbitar och skär en djup skåra på längden i varje bit. Lägg laxen i formen och krydda med ½ tsk salt och 1 krm vitpeppar.
- Mosa ihop philadelphiaost med pepparroten, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en liten skål.
Fyll laxen med pepparrotscrème. Om allt inte får plats kan resten serveras vid sidan av.
- Skär zucchini och paprika i små tärningar (ca 5 mm) och fördela runt fisken i formen. Stek i ugnen i ca 20 minuter.
- Koka bulgur.
Skala och skär kålrabbi i stavar.
- Servera laxen med grönsaksströsslet, kålrabbistavarna, bulgurn och ev. pepparrotscrème vid sidan av.
Publicerat den
5 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar