Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med pilaffris och rostad paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ev. 2 msk finhackad färsk koriander

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fisken i en form med skinnsidan nedåt. Krydda med salt och peppar. Ringla över saften av citronen och 1 matsked olivolja och strö över de finhackade örterna. Strimla paprikan och stek den i en panna med 1 matsked olivolja i 5 minuter tills den mjuknat, tillsätt oliver. Häll riset i en kastrull och tillsätt olivolja, finhackad vitlök, chili och spiskummin. Bryn riset i 2–3 minuter under omrörning. Tillsätt saltat vatten så att det täcker och koka i cirka 10 minuter tills riset är genomkokt. Fluffa upp riset med en gaffel och tillsätt ev. finhackad färsk koriander. Servera laxen med paprikan, oliverna och riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.