Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med rostade rotfrukter och kall sås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Något tidskrävande med all rotfruktsskalande och -tärnande men går bra att förbereda några timmar i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala o tärna rotfrukten, lägg i en bunke med lock eller i en plastpåse. Häll över oljan o knorr grillkrydda, låt stå o dra några timmar.
  2. Blanda créme fraichen med örtagårdskryddan, hacka rödlöken och pressa i 2 klyftor vitlök låt dra några timmar. Skiva purjon lägg i botten på en ungsform, lägg över den marinerade rotfrukten o resten av vitlöken i halvor. Grädda rotfrukten tills den är mjuk 20-30 minuter. Koka under tiden bönorna eller ärtorna.
  3. När rotfrukten är nästan klar krydda laxen med citronpeppar och havsörtsalt och stek den i smör i en grillpanna.
  4. Servera med den kalla såsen. Ett god alternativ till sås är att blanda créme fraiche med Café de Paris såspulver

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.