- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Något tidskrävande med all rotfruktsskalande och -tärnande men går bra att förbereda några timmar i förväg.
Instruktioner
- Skala o tärna rotfrukten, lägg i en bunke med lock eller i en plastpåse. Häll över oljan o knorr grillkrydda, låt stå o dra några timmar.
- Blanda créme fraichen med örtagårdskryddan, hacka rödlöken och pressa i 2 klyftor vitlök låt dra några timmar.
Skiva purjon lägg i botten på en ungsform, lägg över den marinerade rotfrukten o resten av vitlöken i halvor.
Grädda rotfrukten tills den är mjuk 20-30 minuter.
Koka under tiden bönorna eller ärtorna.
- När rotfrukten är nästan klar krydda laxen med citronpeppar och havsörtsalt och stek den i smör i en grillpanna.
- Servera med den kalla såsen.
Ett god alternativ till sås är att blanda créme fraiche med Café de Paris såspulver
Publicerat den
29 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar