Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbar och snabblagad festlax med pressad potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Fisken: Skär laxsidan i 4 bitar. Gör ett snitt längs med skivan men ej helt igenom. Fyllningen: Hacka de avrunna räkorna fint och rör ihop med övriga ingredienser. Lägg en dryg matsked av röran i skåran på varje laxbit. Grädda ca 15-20 min beroende på laxbitarnas tjocklek.
  2. Såsen: Blanda crème fraiche, grädden och buljongtärningen i en kastrull. Koka upp och rör om så att buljongtärningen löser sig. Blanda ner dillen och smaka av med vinet. Låt såsen bli riktigt varm innan den serveras.
  3. Servera med pressad potatis och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tess1987 15 februari 2010

    GOTT.!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.