Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax och havskräftor på spett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till den här anrättningen behöver du färsk lax och färdigkokta havskräftor. Serveras med en vermouthsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen skinn- och benfri och sedan i 12 tjocka jämnstora bitar. Pressa saften av ½ citron över laxen. Bryt av stjärten från havskräftorna och skala dessa. Spara klorna till garnering.
  2. Varva laxen och havskräftorna på spetten. Beräkna 3 laxbitar och 2 havskräftor per spett. Börja och sluta varje spett med en champinjon.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut spetten på oljat folie i en långpanna och pensla dem lätt med olja. När tillbehören och såsen är klara saltas spetten lätt och ställs i mitten av ugnen 10-12 minuter.
  4. Vermouthsås: Mät upp vinet i en kastrull och koka upp tillsammans med buljongtärningarna. Tillsätt crème fraichen och koka det hela några minuter.
  5. Ställ kastrullen på spiskanten och vispa i det rumstempererade smöret klickvis. Det är viktigt att vispa hela tiden. Smaksätt såsen med klippt kryddkrasse. Salt behövs ej, då både smör och buljongen är salt.
  6. Det färdigkokta riset blandas med ett par msk smör och den hackade gurkan. Lägg en risbädd på 4 heta tallrikar och fördela spetten därpå. Garnera med kräftklorna. Hetta hastigt upp såsen utan att den kommer i kok och fördela den runt spetten, servera omedelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.