Till den här anrättningen behöver du färsk lax och färdigkokta havskräftor. Serveras med en vermouthsås.
Instruktioner
- Skär laxen skinn- och benfri och sedan i 12 tjocka jämnstora bitar. Pressa saften av ½ citron över laxen. Bryt av stjärten från havskräftorna och skala dessa. Spara klorna till garnering.
- Varva laxen och havskräftorna på spetten. Beräkna 3 laxbitar och 2 havskräftor per spett. Börja och sluta varje spett med en champinjon.
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut spetten på oljat folie i en långpanna och pensla dem lätt med olja. När tillbehören och såsen är klara saltas spetten lätt och ställs i mitten av ugnen 10-12 minuter.
- Vermouthsås: Mät upp vinet i en kastrull och koka upp tillsammans med buljongtärningarna. Tillsätt crème fraichen och koka det hela några minuter.
- Ställ kastrullen på spiskanten och vispa i det rumstempererade smöret klickvis. Det är viktigt att vispa hela tiden. Smaksätt såsen med klippt kryddkrasse. Salt behövs ej, då både smör och buljongen är salt.
- Det färdigkokta riset blandas med ett par msk smör och den hackade gurkan. Lägg en risbädd på 4 heta tallrikar och fördela spetten därpå. Garnera med kräftklorna. Hetta hastigt upp såsen utan att den kommer i kok och fördela den runt spetten, servera omedelbart.
Publicerat den
21 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar