Mixa lax, räkor, ägg, créme fraiche, chilisås, dill och kryddor till en jämn smet.
Ställ den kallt i 30 minuter. Koka upp fiskbuljongtärning och vatten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Fördela fiskfärsfyllningen på ena halva av rödtungsfiléerna och lägg över den andra. Salta en aning på fisken. Slå in de fyllda fiskfiléerna ì i ark av folie till fasta paket. Lägg paketen i en
ugnssäker form med fiskbuljongen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Ta upp paketen med en hålslev och lossa försiktigt folien. Lägg upp de färserade fiskpaketen på värmda tallrikar. Dekorera ev. med extra rom och servera späda purjolökar och pressad potatis till samt forellsås.
Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den i smör ett par minuter så att den mjuknar utan ta färg. Häll på vermouth, buljongtärning och vatten. Låt såsen koka tills halva mängden vätska återstår. Sila bort löken. Häll tillbaka buljongen i kastrullen. Blanda vetemjölet med några msk av grädden. Häll i resten av grädden i kastrullen. Vispa i redningen och låt såsen sjuda 3-5 minuter. Strax före serveringen rörs romen i. Såsen skall inte koka efter det. Smaka av med krydda.