- Serverar: 4 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Förrätt bestående av kavringsbotten som är täckt med lax och räkröra. Garnera med löjrom..från programmet halv 8 hos mig
Instruktioner
- Smula kavringen och blanda med smöret. Tryck ut i en form (ca. 24 cm i dia.) med löstagbar kant.
- Ställ svalt.
Blötlägg gelatinblad.
Strimla laxen fint och hacka räkorna grovt.
Blanda crème fraiche, gräddfil, dill och purjolök. Lägg i lax och räkor och smaka av med salt och peppar.
- Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme.
Blanda i ett par skedar laxröra. Häll blandningen i laxröran och rör om väl.
- Klicka ut i formen, släta till och ställ kallt i 2 timmar
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Är det gravad, alltså kallrökt lax eller varmrökt lax?
Det var en bra fråga...har inte gjort denna rätten än, men skulle absolut tippa på att det är kallrökt...varmrökt lax tror jag skulle ta över alla andra smaker..hoppas du är nöjd med svaret Ha det bra...MVH camilla