Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax och räksymfoni

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Förrätt bestående av kavringsbotten som är täckt med lax och räkröra. Garnera med löjrom..från programmet halv 8 hos mig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula kavringen och blanda med smöret. Tryck ut i en form (ca. 24 cm i dia.) med löstagbar kant.
  2. Ställ svalt. Blötlägg gelatinblad. Strimla laxen fint och hacka räkorna grovt. Blanda crème fraiche, gräddfil, dill och purjolök. Lägg i lax och räkor och smaka av med salt och peppar.
  3. Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme. Blanda i ett par skedar laxröra. Häll blandningen i laxröran och rör om väl.
  4. Klicka ut i formen, släta till och ställ kallt i 2 timmar

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jeso 30 september 2011

    Är det gravad, alltså kallrökt lax eller varmrökt lax?

  • mammis 1 oktober 2011

    Det var en bra fråga...har inte gjort denna rätten än, men skulle absolut tippa på att det är kallrökt...varmrökt lax tror jag skulle ta över alla andra smaker..hoppas du är nöjd med svaret Ha det bra...MVH camilla

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.