- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Receptet är enkelt, men det färdiga resultatet smakar och ser ut som du lagt ner stor möda.
Instruktioner
- Börja med såsen. Putsa och dela champinjonerna i bitar. Klyv tomaterna. Kärna ur dem och dela varje halva i 4 delar. Dela salladslöken i en vit och en grön del.
- Låt grädden, fiskbuljongen och vinet koka ihop i 4-5 min. Mosa ihop smöret och vetemjölet med en gaffel och vispa ner det i såsen
- Lägg i det vita av salladslöken och låt koka i 3-4 min. Lägg sedan i tomaterna, svampen och det gröna av salladslöken och sjud upp. Dra kastrullen åt sidan.
- Dela laxfilén i 4 portionsbitar, salta och peppra dem lätt. Låt smöret bli gulbrunt i stekpannan och stek först laxen på skinnsidan 3-4 min, sedan knappt en min på köttsidan. Den är färdig när fiskköttet inte ger efter när du trycker på den lätt med en gaffel.
- Värm såsen, smaka av med salt och peppar och vänd ner nästan allt det klippgröna.
- Fördela såsen vackert på tallrikar och lägg laxen utan skinn ovanpå.
- Garnera med resten av det gröna och servera med kokt potatis.
Publicerat den
27 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar