Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax Östanå

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Receptet är enkelt, men det färdiga resultatet smakar och ser ut som du lagt ner stor möda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Putsa och dela champinjonerna i bitar. Klyv tomaterna. Kärna ur dem och dela varje halva i 4 delar. Dela salladslöken i en vit och en grön del.
  2. Låt grädden, fiskbuljongen och vinet koka ihop i 4-5 min. Mosa ihop smöret och vetemjölet med en gaffel och vispa ner det i såsen
  3. Lägg i det vita av salladslöken och låt koka i 3-4 min. Lägg sedan i tomaterna, svampen och det gröna av salladslöken och sjud upp. Dra kastrullen åt sidan.
  4. Dela laxfilén i 4 portionsbitar, salta och peppra dem lätt. Låt smöret bli gulbrunt i stekpannan och stek först laxen på skinnsidan 3-4 min, sedan knappt en min på köttsidan. Den är färdig när fiskköttet inte ger efter när du trycker på den lätt med en gaffel.
  5. Värm såsen, smaka av med salt och peppar och vänd ner nästan allt det klippgröna.
  6. Fördela såsen vackert på tallrikar och lägg laxen utan skinn ovanpå.
  7. Garnera med resten av det gröna och servera med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.