- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Väldigt god och saftig lax. Mjuka och lena smaker Min dotters favorit.
Instruktioner
- Sätt på ugnen, 125 grader
- Ta bort alla ben i laxen, men låt skinnet sitta kvar. Lägg folie i botten på en långpanna. Strö i grovt salt ca 1½ cm tjockt lager, som fisken skall få plats på. Lägg laxfilén ovanpå saltet med skinnet mot saltet. Låt fisken steka i ugn tills termometern visar 52 grader, ca 25 – 30 min
- (Om man vill kan ugnen vara 175 grader varm och låta fisken stå inne ca 18-20 min.)
Godare fisk med lägre temperatur
- Gräslökssås
Blanda vin och fiskbuljong i en kastrull. Låt det koka upp. Klicka i crème fraiche och koka ihop såsen 10-15 minuter på stark värme. Vispa då och då. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt gräslöken och klicka i smöret. Låt såsen koka upp.
- Servera laxen med såsen och pressad potatis och gärna broccoli till. ( Eller grön sparris, beroende på säsong)
Publicerat den
22 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar