Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En lättlagad rätt som passar till vardags och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär potatisen i 1 cm tjocka skivor och likadant med fänkålen. Stek på potatisen i olja i en stekpanna på medelhög värme ca 4 minuter per sida och lägg sedan denna på en bit hushållspapper. Gör likadant med fänkålen.
  3. Bryn laxen med skinnsidan ner på medelhög värme i tills den fått fin färg och gör likadant på andra sidan. Dra pannan åt sidan och låt laxen vila.
  4. Lägg potatisskivorna på plankan och fänkålen över, baka i ugn 15 minuter.
  5. Under tiden gör vi världens enklaste röra. Häll upp creame fraichen i en liten skål, finhacka rödlöken och tärna urgröpt gurka fint. Rör ner detta och smaka av med salt, peppar, tabasco och en skvätt citron.
  6. När 15 minuter har gått är det dags att ta ut plankan, lägg på laxen och låt plankan baka 5 minuter till.
  7. Lägg på röran, skvätt över lite citron och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.