Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Har man ingen planka kan man ta en gratängform, det går lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den mjuk. Pressa potatisen och blanda med oljan och äggen, späd ev med lite mjölk (moset ska vara fast).
  2. Smaksätt med salt och peppar. Spritsa el klicka ut med hjälp av en sked längs kanterna på en planka (gratängform går också bra).
  3. Skala och förväll sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Lägg ut laxen på plankan med sparrisen vid sidan. Fördela räkorna över laxen.
  5. Smält smöret till såsen i en tjockbottnad kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt vinet, buljongen och grädden. Koka upp under omrörning. Smaksätt med salt och vitpeppar. Såsen ska vara ganska tjock.
  6. Häll såsen över fisken och gratinera i ca 20 minuter, tills gratängen fått fin färg. Garnera med lite dill och några skivor citron.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Bappi 16 juni 2008

    Väldigt gott plus att jag satte dit champinjoner och tomater. Stort plus till dig :-)

  • tomisi 26 februari 2009

    Supergott. Tack

  • TOBBELAGARMAT 18 maj 2009

    Jag har aldrig riktigt förstått planka, ska man steka själva plankan eller? Och vilken planka ska man ha? finns det speciella matlagningsplankor eller ska man köpa en planka och såga den i rätt längd själv? Låter gott dock :) tack!

  • stbcn1122 13 februari 2012

    Mycket gott blev en härlig lördagsmiddag. La till lite dill i såsen och en plommontomat. Super!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.