Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Väldigt god och saftig lax. Mjuka och lena smaker Min dotters favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen, 125 grader
  2. Ta bort alla ben i laxen, men låt skinnet sitta kvar. Lägg folie i botten på en långpanna. Strö i grovt salt ca 1½ cm tjockt lager, som fisken skall få plats på. Lägg laxfilén ovanpå saltet med skinnet mot saltet. Låt fisken steka i ugn tills termometern visar 52 grader, ca 25 – 30 min
  3. (Om man vill kan ugnen vara 175 grader varm och låta fisken stå inne ca 18-20 min.) Godare fisk med lägre temperatur
  4. Gräslökssås Blanda vin och fiskbuljong i en kastrull. Låt det koka upp. Klicka i crème fraiche och koka ihop såsen 10-15 minuter på stark värme. Vispa då och då. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt gräslöken och klicka i smöret. Låt såsen koka upp.
  5. Servera laxen med såsen och pressad potatis och gärna broccoli till. ( Eller grön sparris, beroende på säsong)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.