Instruktioner
Tina laxfiléerna om de varit frysta och sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform som laxfiléerna ryms i, salta och peppra på fisken och lägg i formen.
Lägg 1 msk mjukost på varje fiskbit. Skiva purjon ganska tunt och fräs den i margarin på svag värme tills den är helt mjuk, häll över crème fraiche, buljongtärning och vitt vin, kajenn, salt och peppar. Låt koka upp på ganska svag värme. Rör hela tiden.
Häll den goda purjocremen över laxen. Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.
Servera med nykokt potatis och en grönsallad med äpple och en god vinägrett.
Ett väldigt gott recept vill jag tillägga!!! Jag hällde lite dill över laxen innan purjocremen hälldes på. Lagade potatismos och tillsatte ägg i moset. Spritsade fina mos-rosor runt laxen och strösslade riven parmesanost över hela anrättningen (istället för vanlig ost). Guuud, så gott och jag kommer att bjuda på detta till nästa fest! Tack!